Poskytujeme množstevné zľavy. Pri nákupe nad 150 € použite zľavový kupón ZĽAVA3, nad 320 € kupón ZĽAVA7.
Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
(Po-Pia, 9-14 hod.)
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 70 € a máte dopravu ZADARMO
Novinky
17.06.2022
ZELENÁ KÁVA
Najširší výber zelenej (nepraženej) kávy arabica na jednom mieste: Mletá zelená káva arabica, Kapsule zelená káva arabica, Zrnková zelená káva arabic... čítať celé
Zobraziť všetky novinky
  1. Úvod
  2. ČAJE A ZMESI
  3. PUERH
  4. Puerh hNIEZDO 100g

Puerh hNIEZDO 100g

3-ročný Puer "hniezdo" 100g3 ročný, kvalitný, tmavý Puerh lisovaný do tvaru hniezda. Tmavo červenohnedý nálev zemitej chuti. Vhodný na pitie hneď. Obs... celý popis
Dostupnosť
Nie je skladom
5,75 €
5 €
bez DPH
Momentálne nie je k dispozícii
Číslo produktu:PUHT100CS
Kompletné špecifikácie
3-ročný Puer "hniezdo" 100g3 ročný, kvalitný, tmavý Puerh lisovaný do tvaru hniezda. Tmavo červenohnedý nálev zemitej chuti. Vhodný na pitie hneď.
Obsah: 100g
 Pchu-er si, pchu-er čcha, tiež Puerh, sú označenie pre tmavý čaj (hei cha, Chej čcha) pestovaný v čínskej provincii Yunnan. Pchu-er sa vyrába, až na pár výnimiek, z jedného druhu čajového kríku, tá-jie, v doslovnom preklade názov znamená "veľký list" a spracováva sa použitím dodatočnej fermentácie (kvasenie) čaju.
vlastnosti:
tmavý Pchu-er sa vyznačuje predovšetkým tmavšou farbou než normálny čierny (červený) čaj. Pri dlhšom lúhovaní dostáva tmavú, úplne nepriehľadnú farbu, ľahko pripomínajúcu farbu čiernej kávy, avšak u nižších a menej kvalitných tried je okamžite tmavá.Chuť pchu-eru je veľmi pestrá a veľmi záleží na spôsobe prípravy a kvalite čaju. Všeobecne platí, že čím starší, tým jemnejšia chuť, a naopak čím dlhšia doba lúhovania, tým hrubšie a zemitejšia chuť.Vôňa kvalitného tmavého pchu-eru je veľmi špecifická, sladkastá, kdežto u nekvalitných sort, kde sa nižšie uvedený proces wo-dui zanedbáva a skracuje, býva hrubá a zemitá.Svetlý pchu-er býva v prvých rokoch štipľavý, vegetální, agresívne, a časom sa uhladzuje, tmavý pchu-er vznikol ako náhradka dlho zrejúcich svetlých, pôvodných, Mao ce-Tonkový kultúrne revolúciou zničených čajov. 
typy zberov
Čchun-ťien (jarné závitky) - Čaj zozberaný v polovici apríla, lístky sa vyznačujú bielym páperím.Er-šuej (druhá úroda) - Čaj zozberaný medzi júlom a augustom. Slúži na výrobu lisovaných čajovKu-chua (zrnkový kvet) - Čaj zozberaný v septembri a októbri. Slúži na výrobu tabuľkového čaju.Príprava
Pchu-er je jeden z najrozmanitejších typov čaju. Pripravuje sa rôznymi spôsobmi.
Jednonálevový pchu-er:Na pol litra horúcej vody (90 ° C) sa použije jedna až päť lyžičiek čaju. Lúhuje sa cca. 10 minút. Čím viac čaju a čím dlhšie trvá lúhovania, tým viac chuti sa z čaju uvoľní. Pre dosiahnutie lepšej chuti je vhodnejšie skôr pridávať čaj ako predlžovať dobu lúhovania.Varený pchu-er:Rovnaké množstvo čaju ako u jednonálevového, ale lístky sa povarí vo vriacej vode. Výsledkom je trpká temná tekutina s vysokým obsahom kofeínu.Všetky tieto druhy príprav sú určené len pre nejstandardnější pchu-ery, a to iba šu (tmavý). Každý lepšie pchu-er sa hodí na prípravu gong fu cha (malé množstvo vody 100-200 ml, veľmi krátke zalieva, 100 C, veľké množstvo čaju)Zdroj: Wikipedia.org