Poskytujeme množstevné zľavy. Pri nákupe nad 150 € použite zľavový kupón ZĽAVA3, nad 320 € kupón ZĽAVA7.
Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
(Po-Pia, 9-14 hod.)
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 70 € a máte dopravu ZADARMO
Novinky
17.06.2022
ZELENÁ KÁVA
Najširší výber zelenej (nepraženej) kávy arabica na jednom mieste: Mletá zelená káva arabica, Kapsule zelená káva arabica, Zrnková zelená káva arabic... čítať celé
Zobraziť všetky novinky
  1. Úvod
  2. NOVINKY
  3. Puerh BRICK, Tehla II. (250g)

Puerh BRICK, Tehla II. (250g)

4-ročný Puer Tehla 250g4 ročný, tmavý Puerh dobrej kvality lisovaný do tvaru tehly. Tmavo červenohnedý nálev, jemně zemitá chuť typická pre Puerh. Vho... celý popis
Dostupnosť
Nie je skladom
13,84 €
12,03 €
bez DPH
Momentálne nie je k dispozícii
Číslo produktu:PUB2501CS
Kompletné špecifikácie
4-ročný Puer Tehla 250g4 ročný, tmavý Puerh dobrej kvality lisovaný do tvaru tehly. Tmavo červenohnedý nálev, jemně zemitá chuť typická pre Puerh. Vhodný na pitie hneď.
Obsah: 250gPôvod: Čína
Pchu-er si, pchu-er čcha, tiež Puerh, je označenie pre tmavý čaj (hei cha, Chej čcha) pestovaný v čínskej provincii Yunnan. Pchu-er sa vyrába, až na pár výnimiek, z jedného druhu čajového kríka, tá-jie, v doslovnom preklade názov znamená "veľký list" a spracováva sa použitím dodatočnej fermentácie (kvasenie) čaju.
vlastnosti:
tmavý Pchu-er sa vyznačuje predovšetkým tmavšou farbou než normálny čierny (červený) čaj. Pri dlhšom lúhovaní dostáva temnú, úplne nepriehľadnú farbu, ľahko pripomínajúcu farbu čiernej kávy, avšak u nižších a ochudobených tried je okamžite tmavá.Chuť pchu-eru je veľmi pestrá a veľmi záleží na spôsobe prípravy a kvalite čaju. Všeobecne platí, že čím starší, tým jemnejšia chuť, a naopak čím dlhšia doba lúhovania, tým hrubšie a zemitejšia chuť.Vôňa kvalitného tmavého pchu-eru je veľmi špecifická, sladkastá, kdežto u nekvalitných sort, kde sa nižšie uvedený proces wo-dui zanedbáva a skracuje, býva hrubá a zemitá.Svetlý pchu-er býva v prvých rokoch štipľavý ažagresívny, a časom sa uhladzuje, tmavý pchu-er vznikol ako náhrada dlho zrejúcich svetlých, pôvodných, Mao ce-Tonkový kultúrne revolúciou zničených čajov. 
typy zberov
Čchun-ťien (jarné závitky) - Čaj zozbieraný v polovici apríla, lístky sa vyznačujú bielym páperím.Er-šuej (druhá úroda) - Čaj zozbieraný medzi júlom a augustom. Slúži na výrobu lisovaných čajovKu-chua (zrnkový kvet) - Čaj zozbieraný v septembri a októbri. Slúži na výrobu tabuľkového čaju.PrípravaPchu-er je jeden z najrozmanitejších typov čaju. Pripravuje sa rôznymi spôsobmi.
Jednonálevový pchu-er:Na pol litra horúcej vody (90 ° C) sa použije jedna až päť lyžičiek čaju. Lúhuje sa cca. 10 minút. Čím viac čaju a čím dlhšie trvá lúhovania, tým viac chuti sa z čaju uvoľní. Pre dosiahnutie lepšej chuti je vhodnejšie skôr pridávať čaj ako predlžovať dobu lúhovania.Varený pchu-er:Rovnaké množstvo čaju ako u jednonálevového, ale lístky sa povaria vo vriacej vode. Výsledkom je trpká temná tekutina s vysokým obsahom kofeínu.Všetky tieto druhy príprav sú určené len pre nejstandardnější pchu-ery, a to iba šu (tmavý). Každý lepší pchu-er sa hodí na prípravu gong fu cha (malé množstvo vody 100-200 ml, veľmi krátke zalieva, 100 C, veľké množstvo čaju)Zdroj: Wikipedia.org
Tovar zaradený v kategóriách