- Úvod
- OVOCIE
OVOCIE
Prinášame Vám nové produkty - Lyofilizované ovocie a zeleninu, čiže sušené mrazom.
Proces lyofilizácie (sušenie sublimáciou za mrazu) je najšetrnejším postupom sušenia potravinárskych produktov. Takto sušené ovocie alebo zelenina si zachováva okolo 90% pôvodných charakteristík (tvar, farba, aróma, vitamíny, nutričné hodnoty).
Lyofilizácia eliminuje väčšinu mikrobiálnych nečistôt a zaisťuje dlhú trvanlivosť produktu (2 roky). Lyofilizáty nachádzajú uplatnenie ako aditíva do potravín alebo môžu byť použité ako samostatná potravina. Neoceniteľný význam majú pre instantné výrobky (ľahká rekonštitúcia pôvodných vlastností), výrobky vyžadujúcich nízky obsah vlhkosti (náplne tyčiniek) alebo vysokú mikrobiálnu stabilitu.