S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
Ok
logo    ZDRAVÝ OBCHOD    Pre Vaše zdravie, na Váš stol 

Úvod »DARČEKOVÉ BALENIA ČAJOV» Puerh hNIEZDO 100g


        

Puerh hNIEZDO 100g

3ročný tmavý lisovaný puerh

img

 

Skladom: 0 ks
Číslo produktu: PUHT100CS
naša cena bez DPH : 5,00 €
naša cena s DPH (15 %):
5,75 €

3-ročný Puer "hniezdo" 100g
3 ročný, kvalitný, tmavý Puerh lisovaný do tvaru hniezda. Tmavo červenohnedý nálev zemitej chuti. Vhodný na pitie hneď.

Obsah: 100g

 Pchu-er si, pchu-er čcha, tiež Puerh, sú označenie pre tmavý čaj (hei cha, Chej čcha) pestovaný v čínskej provincii Yunnan. Pchu-er sa vyrába, až na pár výnimiek, z jedného druhu čajového kríku, tá-jie, v doslovnom preklade názov znamená "veľký list" a spracováva sa použitím dodatočnej fermentácie (kvasenie) čaju.

vlastnosti:

tmavý Pchu-er sa vyznačuje predovšetkým tmavšou farbou než normálny čierny (červený) čaj. Pri dlhšom lúhovaní dostáva tmavú, úplne nepriehľadnú farbu, ľahko pripomínajúcu farbu čiernej kávy, avšak u nižších a menej kvalitných tried je okamžite tmavá.
Chuť pchu-eru je veľmi pestrá a veľmi záleží na spôsobe prípravy a kvalite čaju. Všeobecne platí, že čím starší, tým jemnejšia chuť, a naopak čím dlhšia doba lúhovania, tým hrubšie a zemitejšia chuť.
Vôňa kvalitného tmavého pchu-eru je veľmi špecifická, sladkastá, kdežto u nekvalitných sort, kde sa nižšie uvedený proces wo-dui zanedbáva a skracuje, býva hrubá a zemitá.
Svetlý pchu-er býva v prvých rokoch štipľavý, vegetální, agresívne, a časom sa uhladzuje, tmavý pchu-er vznikol ako náhradka dlho zrejúcich svetlých, pôvodných, Mao ce-Tonkový kultúrne revolúciou zničených čajov.
 

typy zberov

Čchun-ťien (jarné závitky) - Čaj zozberaný v polovici apríla, lístky sa vyznačujú bielym páperím.
Er-šuej (druhá úroda) - Čaj zozberaný medzi júlom a augustom. Slúži na výrobu lisovaných čajov
Ku-chua (zrnkový kvet) - Čaj zozberaný v septembri a októbri. Slúži na výrobu tabuľkového čaju.
Príprava

Pchu-er je jeden z najrozmanitejších typov čaju. Pripravuje sa rôznymi spôsobmi.

Jednonálevový pchu-er:
Na pol litra horúcej vody (90 ° C) sa použije jedna až päť lyžičiek čaju. Lúhuje sa cca. 10 minút. Čím viac čaju a čím dlhšie trvá lúhovania, tým viac chuti sa z čaju uvoľní. Pre dosiahnutie lepšej chuti je vhodnejšie skôr pridávať čaj ako predlžovať dobu lúhovania.
Varený pchu-er:
Rovnaké množstvo čaju ako u jednonálevového, ale lístky sa povarí vo vriacej vode. Výsledkom je trpká temná tekutina s vysokým obsahom kofeínu.
Všetky tieto druhy príprav sú určené len pre nejstandardnější pchu-ery, a to iba šu (tmavý). Každý lepšie pchu-er sa hodí na prípravu gong fu cha (malé množstvo vody 100-200 ml, veľmi krátke zalieva, 100 C, veľké množstvo čaju)
Zdroj: Wikipedia.org

MzgyN