Mandle tvoria súčasť ľudskej stravy od nepamäti. Svoju výživnou hodnotou a kulinárskymi vlastnosťami sa stali jedinečnou potravinou so širokým uplatnením.
Účinky mandlí: - posilňujú nervovú sústavu - pomáhajú znižovať cholesterol-pri poruchách nervového systému (stres, duševné a fyzická únava, depresia) - pri chorobách srdca a artérioskleróze - problémy s kosti (obsahujú množstvo vápnika, fosforu a horčíka) - zlepšuje náladu-stimuluje rast buniek-podporuje krvotvorbu-posilňuje imunitný systém
Zloženie: mandle jadrá pražená, mliečna čokoláda (cukor, kakaové maslo, suš mlieko, kakaová hmota, rastlinný tuk, sušená srvátka, výťažok z kávy, laktóza, emulgátory: E322-sójový lecitín, E476, aroma-etylvanilín). Škorice. Môžu sa objavia stopy arašidov, lepku a sezamu.
Zaujímavosť: Mandle sú ideálne pre tehotné ženy, svoju nutričnou hodnotou, najmä obsahom minerálov potrebných na vývin plodu. Je dokázané, že mandle podporujú tvorbu materského mlieka.