S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
Ok
logo    ZDRAVÝ OBCHOD    Pre Vaše zdravie, na Váš stol 

Úvod »NOVINKY» Puerh Kráľovský (500g)


        

Puerh Kráľovský (500g)

1ročný vysokohorský, lisovaný koláč

img

 

Skladom: 1 ks
Číslo produktu: PUK500CS
naša cena bez DPH : 27,30 €
naša cena s DPH (15 %):
31,40 €

do košíka:
  ks  
1-ročný Puer Vysokohorský kráľovský lisovaný do tvaru huby
1 ročný tmavý Puerh veľmi dobrej kvality lisovaný do tvaru huby. Červenohnedej nálev zemité chuti typické pre Puerh. Vhodný na pitie hneď.

Obsah: 500g
Pôvod: Čína

Phu-er čcha, tiež Puerh, je označenie pre tmavý čaj (hei cha, Chej čcha) pestovaný v čínskej provincii Yunnan. Pchu-er sa vyrába, až na pár výnimiek, z jedného druhu čajového kríka, tá-jie, v doslovnom preklade názov znamená "veľký list" a spracováva sa použitím dodatočnej fermentácie (kvasenie) čaju.

vlastnosti:

tmavý Pchu-er sa vyznačuje predovšetkým tmavšou farbou než normálny čierny (červený) čaj. Pri dlhšom lúhovaní dostáva temnú, úplne nepriehľadnú farbu, ľahko pripomínajúcu farbu čiernej kávy, avšak u nižšícha ochudobených tried je okamžite tmavá.
Chuť pchu-eru je veľmi pestrá a veľmi záleží na spôsobe prípravy a kvalite čaju. Všeobecne platí, že čím starší, tým jemnejšia chuť, a naopak čím dlhšia doba lúhovania, tým hrubšie a zemitejšia chuť.
Vôňa kvalitného tmavého pchu-eru je veľmi špecifická, sladkastá, kdežto u nekvalitných sort, kde sa nižšie uvedený proces wo-dui zanedbáva a skracuje, býva hrubá a zemitá.
Svetlý pchu-er býva v prvých rokoch štipľavý ažagresívny, a časom sa uhladzuje, tmavý pchu-er vznikol ako náhrada dlho zrejúcich svetlých, pôvodných, Mao ce-Tonkový kultúrne revolúciou zničených čajov.
 

typy zberov

Čchun-ťien (jarné závitky) - Čaj zozbieraný v polovici apríla, lístky sa vyznačujú bielym páperím.
Er-šuej (druhá úroda) - Čaj zozbieraný medzi júlom a augustom. Slúži na výrobu lisovaných čajov
Ku-chua (zrnkový kvet) - Čaj zozbieraný v septembri a októbri. Slúži na výrobu tabuľkového čaju.

Príprava
Pchu-er je jeden z najrozmanitejších typov čaju. Pripravuje sa rôznymi spôsobmi.

Jednonálevový pchu-er:
Na pol litra horúcej vody (90 ° C) sa použije jedna až päť lyžičiek čaju. Lúhuje sa cca. 10 minút. Čím viac čaju a čím dlhšie trvá lúhovania, tým viac chuti sa z čaju uvoľní. Pre dosiahnutie lepšej chuti je vhodnejšie skôr pridávať čaj ako predlžovať dobu lúhovania.
Varený pchu-er:
Rovnaké množstvo čaju ako u jednonálevového, ale lístky sa povaria vo vriacej vode. Výsledkom je trpká temná tekutina s vysokým obsahom kofeínu.
Všetky tieto druhy príprav sú určené len pre nejstandardnější pchu-ery, a to iba šu (tmavý). Každý lepší pchu-er sa hodí na prípravu gong fu cha (malé množstvo vody 100-200 ml, veľmi krátke zalieva, 100 C, veľké množstvo čaju)
Zdroj: Wikipedia.org

ZWM4YT