S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
Ok
logo    ZDRAVÝ OBCHOD    Pre Vaše zdravie, na Váš stol 

Úvod »NOVINKY» Puerh KOLÁČ "7Y OLD" (357g)


        

Puerh KOLÁČ "7Y OLD" (357g)

7ročný, tmavý lisovaný koláč

img

 

Skladom: 1 ks
Číslo produktu: PUKO7357
naša cena bez DPH : 22,61 €
naša cena s DPH (15 %):
26,00 €

do košíka:
  ks  

7 Year Old Ripe Puer Tea 357g
7-ročný starý vyzretý Puer koláč 357g
7- ročný tmavý puer vysokej kvality. Tmavo červenohnedý nálev zemitej, ale plnej chuti. Vhodný na pitie ihneď.

Obsah: 357g
Pôvod: Čína

Pchu-er si, pchu-er čcha, tiež Puerh, je označenie pre tmavý čaj (hei cha, Chej čcha) pestovaný v čínskej provincii Yunnan. Pchu-er sa vyrába, až na pár výnimiek, z jedného druhu čajového kríka, tá-jie, v doslovnom preklade názov znamená "veľký list" a spracováva sa použitím dodatočnej fermentácie (kvasenie) čaju.

vlastnosti:

tmavý Pchu-er sa vyznačuje predovšetkým tmavšou farbou než normálny čierny (červený) čaj. Pri dlhšom lúhovaní dostáva temnú, úplne nepriehľadnú farbu, ľahko pripomínajúcu farbu čiernej kávy, avšak u nižších a ochudobených tried je okamžite tmavá.
Chuť pchu-eru je veľmi pestrá a veľmi záleží na spôsobe prípravy a kvalite čaju. Všeobecne platí, že čím starší, tým jemnejšia chuť, a naopak čím dlhšia doba lúhovania, tým hrubšie a zemitejšia chuť.
Vôňa kvalitného tmavého pchu-eru je veľmi špecifická, sladkastá, kdežto u nekvalitných sort, kde sa nižšie uvedený proces wo-dui zanedbáva a skracuje, býva hrubá a zemitá.
Svetlý pchu-er býva v prvých rokoch štipľavý ažagresívny, a časom sa uhladzuje, tmavý pchu-er vznikol ako náhrada dlho zrejúcich svetlých, pôvodných, Mao ce-Tonkový kultúrne revolúciou zničených čajov.
 

typy zberov

Čchun-ťien (jarné závitky) - Čaj zozbieraný v polovici apríla, lístky sa vyznačujú bielym páperím.
Er-šuej (druhá úroda) - Čaj zozbieraný medzi júlom a augustom. Slúži na výrobu lisovaných čajov
Ku-chua (zrnkový kvet) - Čaj zozbieraný v septembri a októbri. Slúži na výrobu tabuľkového čaju.

Príprava
Pchu-er je jeden z najrozmanitejších typov čaju. Pripravuje sa rôznymi spôsobmi.

Jednonálevový pchu-er:
Na pol litra horúcej vody (90 ° C) sa použije jedna až päť lyžičiek čaju. Lúhuje sa cca. 10 minút. Čím viac čaju a čím dlhšie trvá lúhovania, tým viac chuti sa z čaju uvoľní. Pre dosiahnutie lepšej chuti je vhodnejšie skôr pridávať čaj ako predlžovať dobu lúhovania.
Varený pchu-er:
Rovnaké množstvo čaju ako u jednonálevového, ale lístky sa povaria vo vriacej vode. Výsledkom je trpká temná tekutina s vysokým obsahom kofeínu.
Všetky tieto druhy príprav sú určené len pre nejstandardnější pchu-ery, a to iba šu (tmavý). Každý lepší pchu-er sa hodí na prípravu gong fu cha (malé množstvo vody 100-200 ml, veľmi krátke zalieva, 100 C, veľké množstvo čaju)
Zdroj: Wikipedia.org

NTBmZGZjND